Klass 6

 

 

 

Klass 6

 

Hej alla!

 

Någon närmare beskrivning av rådande höstväder känns överflödigt – är ju bara att titta ut genom fönstret. Höstväder till trots är det fortfarande sommartid och morgonljus, när barnen kommer till skolan. Regn och rusk är inga hinder. Vatten och löv flyger i kapp med barnens ihärdiga rastaktiviteter av innebandy och King spel.

Mattekapitlet med procenträkning har varit svårt, men vi låter det vila och ser, om det sätter sig inför en liten repetition strax före jul. Nu är det geometri och främst att räkna ut area, som gäller några veckor framåt. En dag hade vi nationellt prov på låtsas och eleverna fick prova på hur ett av de skriftliga nationella proven i svenska går till. Efter det har var och en fått reda på sina styrkor och förbättringsområden, för att kunna träna vidare och lugnt kunna se fram emot de skriftliga proven till våren. I höst är det bara muntliga prov som gäller.

Nu har sexorna haft orienteringsteori och onsdagen den 18/10 blir det riktig orientering i Klöxhult (se lappar om detta i barnen loggböcker)

I engelskan slukar barnen kapitel efter kapitel. Arbetsområdet ”Havet” i no/biologi har avslutats. Detta har gjorts individuellt och muntligt av barnen – mästerliga framföranden inför klassen!

Klassen har en solig och positiv energi med mycket kraft i skolarbete och redovisningar. Men även solen har fläckar... Det har kommit fram att många i klassen kommunicerar via snapchat och att stämningen och samtalstonen där inte alltid är god. Vi ber er föräldrar ha en dialog kring detta med era barn. Naturligtvis kommer vi i skolan att aktualisera arbetet kring likabehandling och kränkningar.

 

Ha det gott!

 

// Maria och Yvonne H.