Klass 6

 

 

 

Klass 6

 

Så kom vintern och försvann igen! Nu har det varit dagar med minusgrader och några klagar över att det är kallt att vara ute, och visst är det kallt att vara ute 30-40 minuter utan överdragsbyxor, mössa och vantar. Troligen beror detta mer på att de inte vill klä på sig än att de inte har kläder, så kommande vecka ska vi prata om vad som händer i kroppen när man fryser och hur coolt (!) det är att ha vinterkläder.

 

Alla eleverna gav det första nationella provet bra betyg - det var roligt att göra! Både de muntliga redovisningarna och samtalsdelen gick bra och alla har nått godkänt resultat.

 

I idrottsämnet har varje elev haft i läxa att skriva sin egen dagbok om sömn, mat, motion och må-bra aktiviteter. I läroplanen finns ett ämnesområde kallat "Hälsa och livsstil", där eleverna ska samtala om upplevelser av olika fysiska aktiviteter och träningsformer, levnadsvanor, kroppsuppfattning och självbild, och dessutom få kunskap om kroppsliga och mentala effekter av några olika träningsformer". Dagböckerna är ett sätt att få igång tankar och samtal om hur hälsa och livsstil hänger ihop.

 

Arbetsområdet om eld och energi är klart. Förutom det teoretiska har klassen övat hur man ska handla i olika brandsituationer, till exempel hur man gör om det brinner i en person eller i en gryta på spisen. Deras skisser över brandsäkerheten hemma gav möjlighet att reflektera över det förebyggande arbetet och som på beställning kom kommunen och gjorde en brandskyddsrond. Det ska bli spännande att läsa deras protokoll!

 

I matematik ska kapitlet med koordinatsystem avslutas och det nya handlar om algebra och ekvationer. En kort repetition av decimalsystemet har hunnits med och det som var förvirrande för några veckor sedan verkar ha mognat något.

 

Förra veckan fick klassen författarbesök. Det var Kerstin Lundberg Hahn som berättade om sitt författarskap och svarade på frågor. Eleverna fick fundera ut en berättelse tillsammans med henne och inspirerades både att läsa och skriva vidare.

 

 

Maria och Sissa