Klass 6

 

 

 

Klass 6

 

Nu är det träning inför de nationella proven som gäller, vi tränar på gamla prov så att eleverna får en uppfattning om hur de nationella är uppbyggda. Det är blandade känslor här inne inför proven. På proven måste man vara noggrann och göra sitt bästa, mer än så kan man inte göra! Under provtillfället är det tillåtet att äta en frukt. På rasten efter första provet är det däremot tillåtet att ha en liten fika med sig, dricka, macka och/eller en liten godisbit, eller vad det nu kan tänkas vara.

Läxorna under nästa vecka kommer vara lite annorlunda. Matteläxan uteslutas och vi flyttar svenskaläxan från torsdag till fredag.

 

Vi har avslutat kapitlet tal i matteboken. Vi har räknat med uppställningar med decimaler, både multiplikation och division. Det var lite klurigt så vi kommer att repetera detta med jämna mellanrum. Vi har gjort läsuppgifter i grupp och eleverna fick redovisa en uppgift/grupp framme vid tavlan, de är modiga som går upp där och visar sina mattekunskaper inför klassen! Nästa vecka kommer vi att börja arbeta med enheter och skala.

 

I so har de skrivit klart faktatexten om en uppfinnare/vetenskapsman från 1800-talet och även redovisat detta inför klassen. Vi har börjat lära oss datorerna mer och mer, eleverna har skrivit klart berättelser och även en instruerande text. Ni ska ha fått hem en lapp idag (fredag) där ni måste läsa och skriva på för att eleverna ska få ta hem datorn i skolsammanhang.

 

Ida, Maria och Sissa