Klass 3

Klass 3

 

I förra veckan var det dags för barnen att ta fram sina pärmar som har följt med dem sedan de började i förskoleklass. Det var nämligen dags för dem att komplettera med lite nytt. De skrev en text som hade rubriken Detta är jag, mars 2018. De fick även rita ett självporträtt. Barnen tyckte det var roligt att titta och se hur de ritade och skrev när de var yngre.

Vi har nu arbetat färdigt med bronsåldern. Vi har gjort jämförelser och även pratat skillnader om hur det var att vara barn på stenåldern och bronsåldern. Högläsningsboken som vi håller på med är en bok som både innehåller fakta om denna tid samt att det är en berättelse i nu-tid parallellt med en berättelse som utspelar sig på bronsåldern.

Vi har använt oss av hävstångsprincipen när vi tillverkade båtar som "guppade på vattnet". Det var lite knep och knåp men det gick bra.

I veckan som varit har vi övat på att skriva faktatexter. I torsdags skrev vi faktatexter om brunbjörnen. Barnen var inne på en sida som heter Svenska djur. Där sökte de fakta och de fick skriva ner komihåg- ord/meningar på en mall. Utifrån dem skrev barnen sina egna texter. Detta arbete hörde ihop med bilden där vi hade en övning just att rita detta stora djur framifrån. Dessutom visade uppgiften också på hur vi på ett enkelt sätt kan göra så att vi får lite perspektiv i bilden.

På matematiken har vi arbetat med problemlösning både i grupp och enskilt. Det som ibland kan vara svårt är att visa hur man tänkt och skriva ner det. Nästa veckas läxa handlar bland annat om detta. Vi har också övat på att göra uppställningar tillsammans. I matteboken har vi övat på multiplikation och division.

På torsdag ska hela skolan leka våra traditionella påsklekar tillsammans. Det blir spännande att se vilka som blir 2018 års vinnare i äggarullnings- och äggapickningstävlingarna.

 

Trevlig helg och Glad Påsk!

 

Kram Anna och Åsa