Klass 3

Klass 3

 

Tänk att vi redan har gått flera veckor sedan vi hade höstlov. Hösten kändes långt borta då vi i onsdags hade skolgården täckt av snö och alla barn rullade klot, gjorde borgar eller bara lekte runt och såg glada ut. Härligt!

 

I skolan har vi avslutat kapitlet med bland annat omkrets och area. I stället har vi tagit oss an att förminska i skala1:2 och förstora i skala 2:1. Vi arbetar även med öppna utsagor där olika räknesätt blandas. Här betonar vi likhetstecknets betydelse, att det är lika mycket på bägge sidorna. Exempel

19 + __ = 30 – 5.

 

När vi arbetat med den nordiska mytologin har vi gjort det ämnesintergrerat med bildämnet. I onsdags skapade vi därför jättar och andra monster som hör hemma i Utgård.

 

Slutligen var vi på ett trevligt studiebesök på Sparbanken Eken i Delary. Tomas som visade oss runt pratade bland annat om pengars värde och sparande. Han visade även bankvalvet och det fina lilla museum som innehöll äldre saker från bankvärlden. Besöket var mycket uppskattat. Med sig hem hade barnen lite mer kunskap om bankvärlden, fina reflexvästar och ett glatt humör.

 

Anna och Åsa