Klass 1-2

Klass 1-2

 

Nu längtar vi efter sol och värme! För att skapa vårkänsla har vi bytt ut våra snögubbar i hallen mot snödroppar och tulpaner!

Matilda, som läser till lärare, var hos oss en dag och höll en lektion som handlade om allemansrätt och miljö. Barnen fick uppgiften att planera en semestertripp som är skonsam för vår miljö. Efter att de i par ritat och skrivit så fick de redovisa sina resor för klassen. En del valde att ta cykeln och tälta vid en vacker sjö. Några tog tåget och bytte bostad med en annan familj. Har ni tur delar barnen med sig av sina tips, vilka känns skonsamma både mot miljön och plånboken!

Ettorna har fått nya matteböcker och möter nu lite högre tal. De har räknat saker och upptäckt hur smidigt det är att göra 10 grupper och sen räkna 10- skutt! Vi pratar mycket strategier, hur man kan tänka för att lösa uppgifterna lättare.

Tvåorna har börjat med uppställningar. Vi håller oss till addition. Vi tränar även på att avrunda till närmsta tiotal.

På klassrådet kom det fram några önskemål, bla vill många att vi besöker skogen! Detta ska vi göra, med start efter påsklovet då det förhoppningsvis blivit lite torrare!

Nästa vecka tjuvstartar vi påskfirandet med att rulla och picka ägg! På torsdag behöver alla ha med sig två hårdkokta ägg!

 

Kram Åsa G

 

 

 

 

LÄNKAR

 

 

 

Skolhälsovården

 

Skolskjuts

 

Skolbibliotek

 

Läsåret 2017/2018