Klass 1-2

Klass 1-2

 

Numera är vi 16 elever i 1-2:an. Det blev tomt i vårt klassrum då vi sagt hejdå till syskonen Garscnek. Nu i veckan kom en hälsning från dem. De skickade kort på sin skola och berättade lite vad de gör! Intressant och lärorikt även för oss att ta del av!

 

Skolarbetet rullar på allt bättre. Ettorna jobbar med sina bokstäver i arbetsschema. Ju fler bokstäver man tränat desto mer ska man använda de små då man skriver. Det finns vissa ord som förekommer i de flesta texter man läser. Dessa ord övar vi nästan dagligen och det underlättar mycket om man är säker på dessa.

Inom matematiken handlar det om talgrannar, talkamrater och likamedtecknet.

 

Tvåorna har gjort små tavlor med vokalerna och lärt sig en ramsa om dem. Vi har pratat om att de låter olika och styr och ställer då vi stavar! Tanken är att vi ska bli allt säkrare på dubbelteckning. På mattepassen handlar det tioskutt och hur man adderar med tiotal. På engelskan har vi sjungit sånger som handlar om frukter och kroppsdelar.

 

Jag hoppas att tvåorna berättat om Hembygdsresan! Tack vare Tomas Olofsson har vi fått lära oss lite mer om trakten runt Virestad! Vi tackar Tomas som är en fantastisk guide och berättare!

 

Då vi hade besök av Skolinspektionen tog min gamla kollega Agneta Ohmes hand om klassen och idrotten. Hon hälsar att det var ett trevligt gäng och hon kommer gärna tillbaka om vi behöver vikarie.

 

På klassrådet önskade barnen att de skulle få besöka kojorna de byggde i skogen förra året! Det blev ett kärt återbesök och skaparglädjen var stor så det gör vi snart om!

 

Snart ses vi på samtal. De jag bokat in får hem lapp med tider! Ska bli kul att berätta om alla framsteg era goa barn gör!!

 

Ha det gott!

 

 

// Åsa G.

LÄNKAR

 

 

 

Skolhälsovården

 

Skolskjuts

 

Skolbibliotek

 

Läsåret 2017/2018