Klass 2

Klass 2

 

Juni, vackra juni, äntligen är du här! Nu håller vi på med att öva in sommarsångerna, det känns i hela kroppen att skolavslutningen är nära. Vi hoppas att ni får höra några av sångerna även hemma!

 

I förra veckan arbetade vi med den spanske konstnären Pablo Picasso. Vi läste en text om honom gemensamt och därefter tittade och pratade vi om hans konst. Perioden som vi berörde kallas kubismen och den passade bra i och med att vi under året arbetat med geometriska former. Barnen jobbade därefter lugnt med sina mästerverk. De skissade och därefter använde de sig av oljekritor.

 

Vi har varit ett par gånger i hembygdsparken och jobbat med matematiken ute. Ett tillfälle var det uppgifter som hängde i skogen och i torsdags arbetade barnen i par. Barnen hade individuellt plockat naturföremål efter en lista. Därefter fick paren sitta rygg mot rygg och de fick turas om att lägga ut föremålen. Utmaningen var därefter att med ord få kompisen att förstå hur sakerna låg och då lägga dem på samma sätt. Ord och begrepp tränades i bara farten. Pröva gärna detta tillsammans!

 

Rättstavningsläxorna har gått jättebra! I skolan har vi gjort som så att var och en skriver orden och därefter turas de om att gå fram och skriva dem på tavlan, oftast två och två. Det har också varit väldigt trevligt att läsa alla sagor som barnen har skrivit hemma. Heja klass 2!

 

Vi måste slutligen också nämna lite om besöket på IKEA museum. Detta var ett mycket uppskattat besök och som handlade om Ingvar Kamprad och hur han startade sin verksamhet men allra mest om mönster som finns omkring oss i alla former. Naturen har mönster och likaså finns mönster på de flesta tyger. Charlotte som tog hand om oss var mycket entusiasmerande och fick alla koncentrerade. Besöket avslutades med en lunch i deras kreativa rum.

 

///Åsa, Lotta o Anna