Klass 1-2

Klass 1-2

 

Vårt arbetet med bokstäverna rullar på och vi fokuserar på en i veckan. Då vi arbetade med t skrevs det fakta böcker om tigern och tvåorna testade tangram. Under v-veckan skrev alla en egen version av den klassiska sagan Vanten! Jag blev riktigt imponerad av resultaten. Barnen utvecklas hela tiden!!

 

Vi har tillverkat tredimensionella figurer! I korridoren har vi en liten utställning med koner, kuber, cylindrar och rätblock. Hoppas barnen berättat att de kom på att de har en kon i sin hand då de äter en glasstrut och då de går på toaletten så finns pappret på en cylinder!

Talkamrater jobbar vi med dagligen och nu har vi kommit till tiokompisarna. Dessa övar vi extra noga med sång och spel för dem har man stor nytta av i både addition och subtraktion framöver!

 

Arbetet med kroppen rullar på och nu har vi koll på vader, hjässor, skulderblad och annat skoj! Vi sjunger sånger med kroppsdelarna både på svenska och engelska.

 

Barnen har fått önska sånger till lucia och nu är det dags att börja öva. Onsdag 13/12 är ni välkomna till luciatåg i kyrkan. Barnen får välja om de vill vara tärna, stjärngosse, tomte eller pepparkaksgubbe. Titta över kläderna för de flesta har växt sen ifjol.

 

Nästa vecka blir det bad! På måndag åker ettorna och på onsdag är det tvåornas tur! Packa badkläder, handduk och tvål! Vi åker i friskolans minibussar.

 

Ha det gott!

Åsa G.

LÄNKAR

 

 

 

Skolhälsovården

 

Skolskjuts

 

Skolbibliotek

 

Läsåret 2017/2018