Klass 1-2

Klass 1-2.

Nu är det mindre än en månad kvar till lucia och det innebär att framöver kommer det bli mycket övning på julsånger. Elevern har fått önska vilka sånger tycker ska vara med i luciatåget. Barnen får välja om de vill vara tärna, stjärngosse, tomte eller pepparkaksgubbe. Titta över kläderna för de flesta har växt sen ifjol.

Boka in onsdagsmorgonen den 13 december för att fira Lucia i Virestads kyrka tillsammans med oss.

 

Fram till jul lägger vi läsläxan om ABC-klubben åt sidan. Istället är det fritt val av böcker som gäller. Läsläxan är att skriva en mycket enkel bokrecension och återberätta bokens handling för en vuxen. Med genemsamma krafter har vi som mål att läsa 127 böcker till den 18 december. ”Bokjakten” kallar vi detta projektet.

 

I matten arbetar vi med klockan, hel och halv timme kan de flesta. Flera av eleverna har även fått kläm på kvart i och kvart över. Åk 1 arbetar vidare med talparen i talområde 1-10, hälften och dubbelt samt tänka störst tal först. Åk 2 har tillverkat tredimensionella figurer - koner, kuber, cylindrar och rätblock – dessa har monteras ihop till en mobil som ska hängas upp i korridoren.

 

Måndagen den 27 november bär det av till Haganäsbadet, där vi ska ha lite simträning. Transporten ditt sker i skolans minibussar. Kom ihåg att packa med badkläder, handduk och shampoo.

 

// Mimmi & Thye

 

LÄNKAR

 

 

 

Skolhälsovården

 

Skolskjuts

 

Skolbibliotek

 

Läsåret 2017/2018