Klass 1-2

Klass 1-2.

Vilken arbetsglädje det är hos eleverna. Jag hinner knapp med att rätta allt i deras arbetsschema.

Åk 1 har fått bygga ord med de fyra första bokstäver vi gått igen (o-m-a-s) , sa, som, mamma, mos, mosa, samsas är några av orden som de byggde ihop. I matten arbetar de vidare med att skriva siffror och dela upp tal. Vi har övat talpar med hjälp av en vanlig kortlek.

 

Årkurs 2 startar nu upp med sitt nya arbetsschema. Nu gäller det att skriva välformade bokstäver, svara på frågorna med hela meningar och komma ihåg att skriva med små bokstäver (gemener). I matten har de arbetat med begreppen hel, halv, tredjedel och fjärdedel och praktiskt gjort det genom att måla delar av cirklar, kvadrater, rektanglar och trianglar. Att dela på hälften går bra, men att dela något i tredjedelar eller fjärdedelar var lite svårare.

I det nya mattekapitlet som påbörjats är målet att kunna namnen på flera olika geometriska former och kunna beskriv dem. Dessutom kommer de att arbeta med subtraktion i talområdet 0-100.

 

Vi hoppas att eleverna som var iväg på Hembygdsresan har berättat något från de olika platerna de besökte. Tomas Olofsson är en fantastisk guide och berättare, så eleverna fick ta del av flera olika levnadsöden som har varit i vår hembygd. Ett stort tack till Tomas skickar vi genom detta friskolenytt. Vi hoppas att vi kommer att kunna få ha dig med på flera resor framöver.

 

// Mimmi & Thye

 

LÄNKAR

 

 

 

Skolhälsovården

 

Skolskjuts

 

Skolbibliotek

 

Läsåret 2017/2018