Klass 1-2

Klass 1-2.

 

Nu får vi hoppas att vintern snart släpper sig grepp och släpper fram våren. Än är det kyligt men snart är de milda dagarna tillbaka. Då kan det vara bra att ha en lite tunnare jacka att ta till när det är dags att gå ut på rast.

På senaste klassrådet kom önskemål om att ha flera utelektioner. Detta ska vi ha, med start efter påsklovet, då det förhoppningsvis blivit lite torrare. Till att börja med kommer vi att varje onsdag ha utepass tillsammans med förskoleklassen. Fast vi tjuvstartade lite denna veckan och hade en liten lek med fågeltema.

I matten har så gott som alla gjort klart andra kapitel i matteboken. Ettorna har fortsatt att räknat saker och flera har upptäckt att när det är ett stort antal saker som ska räknas, är det smidigt att göra 10 grupper och sen räkna 10-skutt än att sortera i olika antalsgrupper. Att dela in i 10 återkommer då vi arbetar med mynt - tio enkronor växlas till en 10-krona. Tvåorna har avslutat kapitlet om avrundning och att räkna addition med uppställning. Nu återstår bara kapitlets diagnos innan vi går vidare med nästa kapitel.

Nästa vecka tjuvstartar vi påskfirandet med att rulla och picka ägg. På torsdag behöver alla ha med sig två hårdkokta ägg om de vill vara med i de traditionella lekarna.

 

Mimmi & Maria

 

 

LÄNKAR

 

 

 

Skolhälsovården

 

Skolskjuts

 

Skolbibliotek

 

Läsåret 2017/2018