Matsedel

Matsedel:

 

 

 

VECKA: 6

 

MÅNDAG: Stuvad spenat, falukorv, ägghalva och kokt potatis

TISDAG : Tacofisk med ris

 

ONSDAG: Britts fläskgryta med kokt potatis och ättiksgurka

 

TORSDAG: Pasta med grönsaksfräs och aioli

FREDAG: Ärtsoppa serveras med pannkakor och sylt

 

 

VECKA: 7

 

MÅNDAG: Köttbullar serveras med potatismos, gräddsås och lingon

 

TISDAG: Kokt torsk med vitsås och kokt potatis

 

ONSDAG: Splittade lunchkorvar i en bädd av tomatsalsa med ris

 

TORSDAG: Vegetarisk lasagne med sojafärs

 

FREDAG: Kycklingsoppa med nudlar

 

VECKA: 8

 

MÅNDAG: Fläskfärsbiffar serveras med kokt potatis, gräddsås och lingon

 

TISDAG: Fissgryta med ris

 

ONSDAG: Kokt wienerkorv med potatismos och ketchup

 

TORSDAG: Kyckling- och risgratäng

 

FREDAG: Tomatsoppa serveras med pasta och crème`fraiche

 

VECKA 9

 

MÅNDAG: Gratinerad kassler med ett täcke av ost och ananas

 

TISDAG: Panerad spätta serveras med klyftpotatis och remouladsås

ONSDAG: Potatisbullar serveras med fläsk och lingon

 

TORSDAG: Bulgur med grönsaks-/svampfräs och gräddfil

FREDAG: Tacosoppa

 

VECKA:

 

MÅNDAG:

 

TISDAG:

 

ONSDAG:

 

TORSDAG:

FREDAG:

 

 

VECKA:

 

MÅNDAG:

 

TISDAG:

 

ONSDAG:

 

TORSDAG:

 

FREDAG:

 

 

 

 

 

Till varje måltid serveras sallad , knäckebröd och mjölk.

Måltiderna på våra skolor är till största delen lagade ifrån grunden.

Vi har minst 25% ekologiska/kravmärkta livsmedel

En viss del av köttet som serveras är närproducerat.

Fisken är MSC märkt

Virestadsfriskola har kostmöte med jämna mellanrum med vår lunchleverantör Guldkant Virestad AB

 

Maten på skolan /förskolan som serveras i Bråthult och Virestad lagas av Guldkant Virestad AB