Matsedel

Matsedel:

 

 

 

VECKA: 22

 

MÅNDAG: Kassler serveras med råris, grönsaker och mild tomatsalsa

 

TISDAG : Fiskarens festgratäng á la Kvarnsvedens skola i Borlänge

 

ONSDAG: Pasta med ost- och skinksås

TORSDAG: Kebabgryta med grönsaker serveras med ris

 

FREDAG: Tomatsoppa serveras med purjolök och risoni. Hembakat bröd och ost

 

 

VECKA: 23

 

MÅNDAG: Kyckling- och risgratäng

 

TISDAG: Nationaldagen ( Ledig )

ONSDAG: Korv stroganoff serveras med ris

 

TORSDAG: Pytt i panna med rödbetor

 

FREDAG: Grönsakssoppa med röda linser, bröd och ost

 

VECKA: 24

 

MÅNDAG: Köttbullar serveras med makaroner och stuvning

 

TISDAG: Kycklingfilé med potatisgratäng och skysås

 

ONSDAG: Orientalisk fiskgratäng med potatismos

 

TORSDAG: Vegetarisk mexikansk pastagratäng med sojafärs och grönsaker

 

FREDAG: Kockens val

 

VECKA: 25

 

MÅNDAG: Kockens val

 

TISDAG: Kall pastasallad med kyckling och bacon

 

ONSDAG: Hamburgare med bröd och tillbehör efter kockens val

 

TORSDAG: Kyckling- och risgratäng

 

FREDAG: Tacosoppa med creme fraiche, bröd och smör

 

VECKA:

 

MÅNDAG:

 

TISDAG:

 

ONSDAG:

 

TORSDAG:

FREDAG:

 

 

VECKA:

 

MÅNDAG:

 

TISDAG:

 

ONSDAG:

 

TORSDAG:

 

FREDAG:

 

 

 

 

 

Till varje måltid serveras sallad , knäckebröd och mjölk.

Måltiderna på våra skolor är till största delen lagade ifrån grunden.

Vi har minst 25% ekologiska/kravmärkta livsmedel

En viss del av köttet som serveras är närproducerat.

Fisken är MSC märkt

Virestadsfriskola har kostmöte med jämna mellanrum med vår lunchleverantör Guldkant Virestad AB

 

Maten på skolan /förskolan som serveras i Bråthult och Virestad lagas av Guldkant Virestad AB