Matsedel

Matsedel:

 

 

 

VECKA: 19

 

MÅNDAG: Britts fläskgryta med kokt potatis

TISDAG : Snabba citronfisken med ris

 

ONSDAG: Guldkants lasagne med prima svensk nötfärs

 

TORSDAG: Kristi Himmelsfärd dag ( Lediga )

FREDAG: Tomatsoppa serveras med crème fraîche och hembakt bröd

 

 

VECKA: 20

 

MÅNDAG: Pasta med skinksås

 

TISDAG: Curryfisk i ugn med ris

 

ONSDAG: Stek med kokt potatis, skysås och gele´

 

TORSDp :´Hamburgare med bröd, dressing och pommes

 

FREDAG: Potatis- och purjosoppasoppa

 

VECKA: 21

 

MÅNDAG: Persiljejärpar serveras med kokt potatis, gräddsås och lingon

 

TISDAG: Fiskpinnar med potatismos och remouladsås

 

ONSDAG: Kalops med rödbetor och kokt potatis

 

TORSDAG: Kokt fläskkorv serveras med rotmos och senap

 

FREDAG: Ärtsoppa och pannkakor med sylt och grädde

 

VECKA 22

 

MÅNDAG: Köttfärslimpa serveras med kokt potatis, gräddsås och inlagd gurka

 

TISDAG: Laxkuber med citronaioli och kokt potatis

ONSDAG: Kålpudding serveras med kokt potatis, skysås och lingon

 

TORSDAG: Guldkants chiligryta med ris ( chili sin carte )

FREDAG: Gulaschsoppa med creme´fraîche och hembakt bröd

 

VECKA:

 

MÅNDAG:

 

TISDAG:

 

ONSDAG:

 

TORSDAG:

FREDAG:

 

 

VECKA:

 

MÅNDAG:

 

TISDAG:

 

ONSDAG:

 

TORSDAG:

 

FREDAG:

 

 

 

 

 

Till varje måltid serveras sallad , knäckebröd och mjölk.

Måltiderna på våra skolor är till största delen lagade ifrån grunden.

Vi har minst 25% ekologiska/kravmärkta livsmedel

En viss del av köttet som serveras är närproducerat.

Fisken är MSC märkt

Virestadsfriskola har kostmöte med jämna mellanrum med vår lunchleverantör Guldkant Virestad AB

 

Maten på skolan /förskolan som serveras i Bråthult och Virestad lagas av Guldkant Virestad AB