Matsedel

Matsedel:

 

 

 

VECKA: 46

 

MÅNDAG: Stuvad spenat, falukorv, ägghalva och kokt potatis

TISDAG : Tacofisk med ris

 

ONSDAG: Britts fläskgryta med kokt potatis och ättiksgryta

 

TORSDAG: Pasta med grönsaksfräs och aioli

FREDAG:Ärtsoppa severas med pannkakor och sylt

 

 

VECKA: 47

 

MÅNDAG: Köttbullar serveras med potatismos, gräddsås och lingon

 

TISDAG: Kokt torsk med vitsås och kokt potatis

 

ONSDAG: Splittad lunchkorv i en bädd av tomatsalsa med ris

 

TORSDAG: Vegetarisk lasagne på sojafärs

 

FREDAG: Kycklingsoppa med nudlar

 

VECKA: 48

 

MÅNDAG: Fläskfärsbiffar serveras med kokt potatis, gräddsås och lingon

 

TISDAG: Fiskgryta med ris

 

ONSDAG: Kokt wienerkorv med potatismos och ketchup

 

TORSDAG: Kyckling- och risgratäng

 

FREDAG: Tomatsoppa serveras med pasta och crème´fraiche

 

VECKA: 49

 

MÅNDAG: Gratinerad kassler med ett täcke av ost och ananas

 

TISDAG: Panerad spätta serveras med klyftpotatis och remouladsås

ONSDAG: Potatisbullar serveras med fläsk och lingon

 

TORSDAG: Bulgur med grönsaks/svampfräs och gräddfil

FREDAG: Tacosoppa

 

VECKA: 50

 

MÅNDAG: Korv stroganoff serveras med ris

 

TISDAG: Fiskpinnar och kokt potatis med filsås

 

ONSDAG: Mexikansk köttfärslåda

 

TORSDAG: Vegetariska biffar med klyftpotatis och tomatsås

FREDAG: Kött- och grönsakssoppa med smörgås

 

 

VECKA: 51

 

MÅNDAG: Kycklingklubba med ris och skysås

 

TISDAG: Fiskburgare serveras med bröd, dressing och klyftpotatis

 

ONSDAG: Julbord

 

TORSDAG: Gröt med smörgås

 

FREDAG: Grönkålssoppa

 

 

 

 

 

Till varje måltid serveras sallad , knäckebröd och mjölk.

Måltiderna på våra skolor är till största delen lagade ifrån grunden.

Vi har minst 25% ekologiska/kravmärkta livsmedel

En viss del av köttet som serveras är närproducerat.

Fisken är MSC märkt

Virestadsfriskola har kostmöte med jämna mellanrum med vår lunchleverantör Guldkant Virestad AB

 

Maten på skolan /förskolan som serveras i Bråthult och Virestad lagas av Guldkant Virestad AB