Matsedel

Matsedel:

 

 

 

VECKA: 42

 

MÅNDAG: Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås och inlagd gurka

TISDAG : Laxkuber med citronaioli och kokt potatis

 

ONSDAG: Kålpudding med kokt potatis, skysås och lingon

 

TORSDAG: Guldkants chiligryta med ris (chili sin carne )

FREDAG: Gulaschsoppa med crème´fraîche och hembakat bröd

 

 

VECKA: 43

 

MÅNDAG: Hemrullade köttbullar med potatismos, gräddsås och lingonsylt

 

TISDAG: Kokt torsk, kokt potatis och persiljesås

 

ONSDAG: Stuvade grönsaker alt. stuvade potatis med splittade lunchkorvar

 

TORSDAG : Lasagne

 

FREDAG: Kycklingsoppa med nudlar

 

VECKA: 44

 

MÅNDAG: Fläskbiffar med kokt potatis, gräddsås och lingon

 

TISDAG: Fiskgryta med ris

 

ONSDAG: Stuvade makaroner med köttbullar och ketchup`

 

TORSDAG: Kyckling- och risgratäng

 

FREDAG: Hedvigsoppa med mjukt bröd och ost

 

VECKA 45

 

MÅNDAG: Gratinerad kassler på en bädd av tomatsås och ost med ris

 

TISDAG: Panerad spätta med remouladsås och kokt potatis

ONSDAG: Potatisbullar med fläsk och lingon

 

TORSDAG: Vegetarisk köttfärssås med fullkornspasta

FREDAG: Tacosoppa med hembakat bröd

 

VECKA:

 

MÅNDAG:

 

TISDAG:

 

ONSDAG:

 

TORSDAG:

FREDAG:

 

 

VECKA:

 

MÅNDAG:

 

TISDAG:

 

ONSDAG:

 

TORSDAG:

 

FREDAG:

 

 

 

 

 

Till varje måltid serveras sallad , knäckebröd och mjölk.

Måltiderna på våra skolor är till största delen lagade ifrån grunden.

Vi har minst 25% ekologiska/kravmärkta livsmedel

En viss del av köttet som serveras är närproducerat.

Fisken är MSC märkt

Virestadsfriskola har kostmöte med jämna mellanrum med vår lunchleverantör Guldkant Virestad AB

 

Maten på skolan /förskolan som serveras i Bråthult och Virestad lagas av Guldkant Virestad AB