Matsedel

Matsedel:

 

 

 

VECKA: 12

 

MÅNDAG: Fläskfärsbiffar med kokt potatis, gräddsås och lingon

TISDAG : Fiskgryta med ris

 

ONSDAG: Stuvade makaroner med köttbullar och ketchup

 

TORSDAG: Kyckling- och risgratäng

FREDAG: Hedvigsoppa med mjukt bröd och ost

 

 

VECKA: 13

 

MÅNDAG: Gratinerad kassler på en bädd av tomatsås och ost serveras med ris

 

TISDAG: Pannerad spätta ,remouladsås och kokt potatis

 

ONSDAG: Potatisbullar med fläsk och lingon

 

TORSDAG :Vegetarisk köttfärs med fullkornspasta

 

FREDAG : Tacosoppa med hembakat bröd

 

VECKA: 14

 

MÅNDAG: Korvstroganoff med ris

 

TISDAG: Panerad fisk med kall dillsås och kokt potatis

 

ONSDAG: Mexikansk köttfärslåda`

 

TORSDAG : Grönsaksbiffar med klyftpotatis och kall vitlökssås

 

FREDAG : Ärtsoppa, pannkakor med sylt och grädde

 

VECKA 15

 

MÅNDAG: Kycklingklubba med ris och skysås

 

TISDAG: Fiskburgare med bröd, dressing och klyftpotatis

ONSDAG: Kålpudding med kokt potatis och brunsås

 

TORSDAG: Raggmunkar med fläsk och lingon

FREDAG: Spenatsoppa med ägghalva och smörgås

 

VECKA:

 

MÅNDAG:

 

TISDAG:

ONSDAG :

 

TORSDAG:

FREDAG:

 

 

VECKA:

 

MÅNDAG:

 

TISDAG:

 

ONSDAG:

 

TORSDAG:

 

FREDAG:

 

 

 

 

 

Till varje måltid serveras sallad , knäckebröd och mjölk.

Måltiderna på våra skolor är till största delen lagade ifrån grunden.

Vi har minst 25% ekologiska/kravmärkta livsmedel

En viss del av köttet som serveras är närproducerat.

Fisken är MSC märkt

Virestadsfriskola har kostmöte med jämna mellanrum med vår lunchleverantör Guldkant Virestad AB

 

Maten på skolan /förskolan som serveras i Bråthult och Virestad lagas av Guldkant Virestad AB