Virestad

FRITIDS

På fritids kan vi meddela att vi från v. 5 kommer att testa att ha stängning på ”Månen” för de barn som är kvar längre än kl.16,30. Detta då det är gemensam ihopslagning av avdelningarna o vi finner det enklast att de äldsta barnen flyttar på sig än att de yngsta ska tulta i väg för långt o till tämligen okända platser för dem.

Vi tackar för alla sportlovslappar som vi har fått in utan alltför mycket jakt och även respekten för den studiedag vi hade i tisdags då alla ordnade barnomsorg på annat vis eller meddelade oss i god tid vad som annars gällde.

Eloge till Er o stort tack!

Studiedagen ägnades bland annat för vår del åt redovisning av föreläsning, gemensam planering av fritidsverksamheten Bråthult/Virestad samt egen planering.

Föreläsning ja. Förra veckan var representanter för fritids på våra två orter på en föreläsning i Växjö om maktlekar och kränkningar. De värderings och dilemmaövningar som vi jobbade med där kommer vi även att praktisera i skolan och även förhoppningsvis lägga en grund till hur man fortsättningsvis kan arbeta med problem som kan uppstå i skola/fritidsmiljö o hur alla kan vara delaktiga i att hitta lösningar.

För övrigt får Ni snart ta till den där soldansen igen. Här riskerar vi annars att flyta bort eller överanstränga torkskåpen. Vi är dock vid tämligen gott mod ändå bör tilläggas, såväl barn som pedagoger.

”Soliga” hälsningar från Ingela, Lotta, Anna, Marie, Sissa, Matilda och Johanna