Virestad

FRITIDS

Outgrundliga äro internets vägar. Orsak okänd, men vårat friskolenytt för v.9 publicerades aldrig tyvärr. Då det var tämligen viktig info med där så kör vi helt sonika den igen, även om den hunnit bli lite inaktuell. Dock väl värda saker att tänka på ändå. Det ända vi byter ut är påminnelse om påsklov mot just påminnelse om att skola och fritids har studiedag tisdag 3 april. Behövs barnomsorg denna dag måste man ha meddelat oss senast måndag 19 mars. (anslag om detta har suttit uppe ett tag)

O så den nygamla skåpmaten: Om det ska åkas pulka på raster eller fritids får man numera ha med egen hjälm. För ett tag sedan fick vi jättefina hjälmar sponsrade samt har även köpt in några. Dessa har vi dessvärre fått ställa undan. Tyvärr är det alltför mycket som missbrukas eller behandlas utan respekt. Hjälmar har exempelvis hittats slängda utomhus. Fyllda med sand... Många bandyklubbor, sopkvastar etc. har använts som ishackor och åtskilliga saker inomhus behandlas på helt fel sätt o helt utan respekt. Vi kommer att vara hårdare mot sådana här tilltag.

Tack o lov så är vi ju så nära naturen och det närmar sig vår, så snart kan vi vara ute o leka med kottar o dylikt som inte är lika kostsamt att förstöra...

Sträng vinter har det ju varit nu ett tag. Därför försöker vi även vara just stränga med att det är överdragskläder/overall, mössa o vantar som gäller. I några fall har vi märkt att just sådant konstant saknas och inte heller verkar vara medskickat till skolan. Vi har försökt att lösa det genom ihopplock (ni vet alla de där kvarglömda brallorna i torkskåpet vi pratat om tidigare), lån och uppfinningsrikedom. Det gör att det kan uppstå smärre problem när vi exempelvis är ute på långpromenad o det vaggar fram en liten mini- Michellingubbe i 14 storlekar för stora lånade överdragsbyxor, raggsockar som vantar och Ingelas ej avlusade jaktmössa från 1983. Vi kan således knappt inte identifiera barnet och det hamnar även lätt på efterkälken pga svårigheter att röra sig. Vi VÄDJAR för Era barns skull att se till att barnen alltid är rätt rustade, inklusive varma vantar och mössa. Deras händer o hud ska hålla hela livet.

Frukost serveras dagligen kl. 7,15 till de barn som är anmälda till det. Den senaste tiden har vi sett en tendens till att man helt plötsligt inte ska äta frukost. Om så är fallet så ber vi Er föräldrar meddela oss detta. Hör vi det direkt från barnen så tar vi det som en tillfällig nyck och kommer raskt att tvinga i dem en skål med gröt ändå. Så vi går enbart på info från vuxen i detta fall alltså.

Det var allt för nu. Ha det finfint!

Hjärtliga hälsningar från Ingela, Lotta, Anna, Sissa & Marie.