Bråthult

FRITIDS

Vi som arbetar på fritids är: Thye Hansen fritidspedagog, Annie Ohlsson resurs, Frida Green elevassistent samt Malin Persson resurs. Helle Pedersen resurs kommer att vikariera på Rebecka Tillbergs tjänst fram till augusti och kommer också ha läxhjälpen.

Vi är stolta att vi på fritidshemmet har fått ett eget kapitel i skollagen där vi får förtydligande av våra utmaningar och uppgifter. Syftet är att undervisningen i fritidshemmet ska stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Begreppet undervisning ska ges en vid tolkning i fritidshemmet, där omsorg, utveckling och lärande utgör en helhet.

Vi alla på skolan och i fritids har kreativitet som tema detta läsår. Det tycker vi är spännande. Barnen har tillgång till en fin målarateljé och snart ska vi ha snicken färdig.

Det är många nya, yngre barn på fritids och vi får jobba mycket på att lära barnen de regler och rutiner som gäller på fritids.

Vi vill att barnen lär sig att anmäla sin ankomst till fritids och kanske ännu viktigare när barnen går hem att de meddelar personalen att de lämnar och kommer ihåg att få bekräftat att fritids vet de lämnat. Det är till exempel viktigt att man alltid talar om för personal om man går iväg t.ex. om man behöver på toa.

FRITIDS Friskolenytt v.22

Mmm, vad härligt med sommar. Det är så fint att upptäcka alla de många små djur i skogsbrynen. Vi har lekt ”trädburken” - en variant av ”bollen i burken” - och under leken gömmer man sig och smyger fram i skogen. Här upptäcker ju också de barn, som inte brukar leta upp sådant, de små djuren och intressanta eller konstiga sakar i naturens fina universum.

Nu är det inte många skoldagar kvar på året och värmen har äntligen nått oss på riktigt. Vi kommer de sista veckorna främst att njuta av varandras sällskap och ha det underbart. Det blir lätt konflikter nu i slutet av terminen eftersom att alla börjar bli trötta och längta efter sommarlov så hjälp gärna till att uppmuntra dom till att njuta av varandras sällskap så länge de fortfarande går i skolan. När sommarlovet börjar är det många som inte kommer att träffa varandra på många veckor och det är då väldigt tråkigt att avsluta året med sura miner.

Vi önskar att vi kunde utnyttja den fantastiska veden vi fick av Magnus Lund och grilla lite mellanmål vid vår fina grillplats men tyvärr är det eldningsförbud just nu så vi hoppas på lite regn och bättre förutsättningar snart.

/// Annie, Thye & Frida