Bråthult

FRISKOLENYTT Bråthult SOMMARBREV 2017

Förskola:

Året med tema kreativitet, går mot sitt slut och på förskolorna har det inneburit än mer fokus på hur barn kan få utlopp för sin kreativitet på olika vis, utifrån egna intressen, erfarenheter och förutsättningar. Ni har haft möjlighet att följa detta genom dokumentation på förskolorna och på föräldramöten, men även genom informationskanalen Friskolenytt.

På förskolorna kommer arbetslagen att se ut ungefär som de gör idag, med någon mindre förändring kring våra vikarier/resurser. Närmare info får ni på er förskola.

Till hösten kommer fokus att ligga på språkutveckling, något vi alltid jobbar med vardagligen, men som vi alltså kommer att lägga extra krut på framöver. Nya mål för verksamheten ska sättas och strävas efter. Vi kommer också att arbeta vidare och mer fördjupat med förskolans värdegrund enligt Lpfö 98 (Läroplan för förskolan), med dess olika begrepp och betydelsen av dessa.

Vi ser fram emot ett nytt förskoleår med spänning och entusiasm!

/// Cecilia

Skola:

Klockan ringer ut och terminen är till ända, klassrummen städas, saker tas hem och betygen delas ut. Allt är som det ska men tiden går ju så fort!

Detta läsår har varit ett kreativt sådant och flitens lampa har lyst. Till nästa år blir det istället en språklig satsning.

Om era barn har glömt något på skolan så finns skolans personal kvar uppe i klassrummen hela nästa vecka. Passa på att komma in och titta efter, det som inte hämtas skänks till återvinningen.

Höstens schematider kommer läggas ut på vår hemsida nästa vecka så håll utkik!

Nu håller vi bara tummarna för att vi slipper regn just imorgon förmiddag så vi får en fin skolavslutning tillsammans.

/// Christina

Styrelsen:

Vi har ännu inte lyckats rekrytera en rektor till Virestads Friskola. Då vår nuvarande rektor Christina Björkman slutar den 31 augusti, så kommer Mimmi Blomqvist, som är lärare i årskurs 1-2 i Bråthult, att ta över det pedagogiska ledarskapet och Ylva Sandström kommer att ta hand om ekonomi, personal, mm tills vi har tillsatt den ny rektor.

Arbetet med att hitta en ny rektor för friskolan kommer att fortgå. Vi tycker att det är viktigt att hitta en kompetent person som brinner för den lilla skolan! Ni får gärna komma med tips på bra kandidater!

Vi vill påminna er om att fylla i den digitala enkät ni fått hemskickad, tack för era synpunkter, de är värdefulla i vårt arbete!

/// Styrelsen

Vi vill önska er alla en riktigt glad sommar!