Stjärnan

STJÄRNAN (Paviljongen )

Tack alla ni som kom till vår trivselkväll, väl genomfört lopp och trevligt umgänge =)

Förskolans dag blev en trevlig tillställning, Bråthultsbarn på besök till oss. Vi gick i smågrupper Ekarundan och letade former, efter det bjöds det på lek på gården och naturligtvis nåt gott i form av fruktsallad med glass.

Under de senaste veckorna har vi tillbringat en hel del tid ute i vår natur med mycket lek och lärande. Eftersom vi arbetat mycket med geometriska former är det härligt att se hur barnen tagit sig an den kunskapen och ser former överallt, både inne och ute.

Veckans ramsa har vi haft ett tag nu och vi kan se hur barnen blir bättre och bättre på uttal, rim och ramsande. Det har blivit ett naturligt inslag i verksamheten och barnen har stenkoll så att vi inte glömmer den. Vi har använt oss av mer och mer avancerade ramsor, även med rörelser, vilket barnen verkligen fixat fint.

Just nu håller vi på att avsluta vårt projekt kring kreativitet som vi haft under verksamhetsåret. Vi reflekterar och utvärderar tillsammans med barnen genom att titta på dokumentation och diskutera, vi får många fina och kloka reflektioner från dem. Sen tar vi det vidare och utvärderar kollegialt vilket sen resulterar i en kvalitetsrapport.

Clara Granrot är sjukskriven och Sandra täcker upp det mesta för henne men det dyker även upp lite andra ansikten, som oftast är välkända för barnen.

//Ann-Marie, Jenny och Clara