Solen

SOLEN

Vi går nu mot vintern och det är kallt och frostigt ute. Nu i veckan fick vi uppleva den första snön. Vi var ute och vi byggde en snögubbe med ögon och morot till näsa. När vi var ute i snön tog vi med oss varm choklad ut som vi drack i det fina vädret, det var mysigt.

Vi fortsätter med vårt djurtema. Vi har nu avslutat arbetet med kossorna där vi har tryckt kossor i färg med händerna, vi har gjort rundbalar med toarullar som kossorna kan äta av och barnen kan köra dem i släp efter leksaks traktorerna. Vi har även gjort kossor i olika färger där barnen limmat fast ögon, näsa och öron i olika färger.

Vi har nu börjat prata om grisen och vad alla heter i familjen och vilken färg de har. Vi sjunger om lille gris på vår samling. Vi har tittat på några kort filmer om bondgården och vilka djur som finns där och läser böcker om djuren.

Vi arbetar med språkutveckling varje dag under hela dagen i allt vi gör. Vi gör ramsor, sjunger, pratar och benämner olika saker och föremål. Vi använder olika begrepp. Varje vecka introducerar vi ett nytt tecken som stöd för det vi arbetar med samt för olika situationer och rutiner i verksamheten, så som frukt, äpple, banan, och vila, vi visar även tecken för djuren vi arbetar med, för att förtydliga det vi säger och gör. Barnen kan dessa tecken och visar när vi pratar om dem.

Malin, Åsa, Mikaela och Olena