Solen

SOLEN

Denna veckan har vi startat upp vårt djurtema. Som inledning av temat hade vi maskerad i tisdags där barnen fick vara utklädda eller ta med sig ett gosedjur . Underdagen blandade vi barnen i olika grupper från avdelningarna där de fick göra olika aktiviteter inne på solen och månen. Inne på månen barnen kolla i " "kuben", Barnen sitter i kuben och få se ett akvarium med fiskar. Barnen fick även göra daddelbollar som såg ut som spindlar och älgar med fötter och händer. Inne på solen fick barnen lyssna på en lyssnasaga och sedan rita det de hade hört i sagan. När alla aktiviteter var färdiga samlades vi och fikade på våra spindlar.

Under onsdagen var vi ute i skogen och samtalade mossa, stenar , löv och ekollon till vårt akvarium. Våra babblar ska få bo där.

Vi inne på solen vill göra trygghetsböcker till barnen. I trygghetsböckerna kan det finnas bilder på t.ex mamma, pappa, syskon, husdjur, barnets hem, barnets rum, farmor, farfar, mormor, morfar eller annat som är viktigt för barnet. Föräldrarna får gärna skicka bilder till förskolans mail, så skriver vi ut och sätter in det i böckerna.

I samband med skapandet av trygghetsböckerna vill vi bjuda in till drop-in fika, och prata om boken tillsammans med barnen. Vi återkommer med dag.

Mailen: vi.forskola@virestadsfriskola.se

När vi arbetar med djurtemat kommer barnen få bestämma vilka djur vi ska ha.

// Malin, Åsa, Mikaela och Olena