Månen

MÅNEN

Vi har jobbat vidare med vårt djurtema om bondgårdsdjuren, nu har vi gjort tankekartor och målat ko, häst, gris och höna, kika på de fina skapelserna barnen gjort som hänger i hallen. Barnen har visat intresse och erfarenheter kring djuren vilket lett till ett bra underlag för oss pedagoger när vi ska planera vidare temat utifrån barnens delaktighet och inflytande. Nu när julen är på intågande kommer vi koppla temat till olika julaktiviteter.

Våra språkutvecklingsgrupper jobbar vi vidare med, fokus har legat mycket på samtal, sånger, rim och ramsor och lek med ord. Vi använder oss av olika material som sångkort, spel, lärplatta(Ipad), böcker, papper och pennor mm.

Vi har även varit på föreläsning om digitalisering och fått kunskap och många tips och idéer på hur vi kan jobba med detta på förskolan. Vi har testat lite i veckan som varit och kommer att jobba vidare med detta. En sak som vi introducerat till barnen är att vi benämner att vi jobbar med lärplattan istället för att spela på Ipaden, för det kan vara två skilda saker. Julen kommer även den vara lite digitaliserad i form av bland annat en digital adventskalender med QR-koder.

Glöm inte att anmäla hur många ni kommer till Luciafirandet den 14 december. Meddela även om ni behöver barnomsorg innan kl 7.30 om ni inte skulle ha möjlighet att komma tillsammans med ert barn till luciafirandet. På luciafirandet kommer vi att bjuda på gröt och skinkmacka (meddela behov av specialkost) ni kommer även att ha möjlighet att bidra med en liten valfri slant till detta (Swish finns). Det är självklart frivilligt och pengarna går direkt tillbaka till era barn i form av någon investering till verksamheten.

Ann-Marie , Jenny, Clara & Lena