Månen

MÅNEN

Denna vecka har vi äntligen startat upp vårt tema som blir djur. Här kommer vi att jobba mycket inriktat mot språket med nya ord, samtal/diskussioner och samspel. Detta är ett led i vårt stora övergripande mål som handlar om barnets språkutveckling.

I tisdags hade vi vår uppstart med djurmaskerad. Det var väldigt många olika djur som kom till förskolan denna dag, allt från fjärilar till tigrar och dinosaurier. Barnen fick göra spindlar av dadelbollar, göra älgar, och lyssnade och ritade till sagan ”Fia och djuren”. Vi hade en fantastiskt rolig förmiddag med kompisarna från Solen.

På onsdagar har vi utedag så då är vi ute i skogen hela förmiddagen och oftast äter vi i grillkåtan. Eftersom älgjakten har dragit igång denna veckan fick även Månenbarnen gå på en egen älgjakt. I smågrupper fick de leta efter bilder på olika älgar och sedan kryssa på sitt eget papper. Här blev det mycket samarbete och samtal i gruppen men alla var väldigt duktiga på att hjälpa även de andra kompisarna så att alla kunde hitta älgarna.

Nu kör vi igång och jobbar med temat djur och vi börjar med ett bondgårdstema där vi ska prata om vilka djur som finns på en bondgård, vad alla i djurfamiljen heter och vad dom äter m.m. Vi kommer att jobba med ett djur i taget under en lite längre tid.

// Lena, Jenny, Ann-Marie, Clara och Mikaela