Fiskarna

Äntligen har årets första snö kommit och som vi har lekt! Nu närmar det sig jul och det innebär att vi ska öva på luciasångerna. Förskolans luciatåg lussar in tisdagsmorgonen 12/12. Efter bjuder vi på en mysig lussefrukost med förälrar och barn. Ni ansvarar för era barns luciakläder innan hemfärd för att inget ska försvinna eller förväxlas.

I veckorna som gått har vi både varit kreativa och jobbat på våra rutiner. Vi har infört hjälpredor inne hos fiskarna. Varje dag är det två barn som hjälper till i samlingen och som ansvarar för dukning i matsalen. Planen är att vi varje dag har en planerad aktivitet, stora och små. På det kreativa planet har vi pärlat fidget spinners och börjat på julpysslet. Alla barnen har fått var sin påse där allt julpyssel ska samlas. Denna påse har vi dekorerat med paljetter och glitter. Barnen får ta hem sin påse som en julklapp innan julledigheten.

Fiskarnas grupp har delats in två mindre arbetsgrupper. De ska själva får bestämma sitt gruppnamn i framtiden. Den ena gruppen har i veckan varit på biblioteket och lånat både böcker och ljudböcker. Vi har besökt vårt nya vindskydd vid lägerplatsen. Det blir perfekt! Nu kan vi vara i skogen i alla väder. En rolig nyhet inne hos oss är att vi har börjat med green screen, vilket är mycket roligt. Vilket fantastiskt tillfälle att använda fantasin. Kolla gärna in bilderna på vår dörr!

Mathilda, Marie & Maria