Fiskarna

Hej alla fiskföräldrar!

Sedan vi sågs sist har vi hunnit med massor. Vi tog bussarna till biblio- teket och lånade nya låneböcker. Just nu läser vi en mycket spännande kapitelbok om brandkåren i Lasse och Majas stad. Boken läser vi på vilan efter lunch varje dag. Då vi är på biblioteket får varje barn chans att hitta en bok man blir sugen på och därför blir genren bred bland de böcker som vi lånar. Vi lånar också sagolådor, denna veckan sagan om ”Vanten”. Denna veckan har barnen fått vara med och ge förslag på kommande tema och projekt. Vi fick många bra och mycket roliga förslag. T.ex. popcornmaskiner, jakt på dinosaurier, hästar, maskiner eller ansiktsmål- ning. Spännande förslag och kreativa idéer, det gillar vi!

På gymnastiken denna veckan har vi gjort en hinderbana full med balans- och grovmotoriksövningar. Vi tycker om att utbana barnen och därför utö-

var vi svårigheten på hinderbanan efter hand som vi märker att det blir för lätt.

Vi har observerat många svordomar i gruppen och därför har vi bestämt oss för att diskutera detta i grupp med barnen. Svordomarna smittar och vi arbetar för att de ska tänka på sina språkliga uttryck. Behöver man säga dem? Finns det andra ord man kan säga istället? Hur ska vi undvika orden?

Vi vill påminna alla föräldrar att vi numera har en pärm med bilder på ak- tiviter vi gör, som står innanför dörren på vänster sidan. På vår lärplatta kommer också att finnas bildspel. Kom gärna in och kika!

Marie Martin Mathilda